PERAN LURAH KEPEK SASTRO HARTOYO

22 Oktober 2019 13:21:14 WIB

SIDASAMEKTA KEPEK - Lurah Kepek Sastro Hartoyo mimpin Desa Kepek saking tahun 1941 dumugi 1953. Sastro Hartoyo mimpin Desa Kepek nalikaning pas jaman perang Kemerdekaan ngantos sakbibaripun Kemerdekaan. Wekdal semanten panjeneganipun saget pun wastani gesang secara gerilya, jalaran kathah para Lurah ingkang dipun padosi tentara Jepang.

Kepara anggenipun ndelik ngantos dumugi ing tlatah Semanu. Salah setunggaling catetan sejarah miturut Bapak Mugi (Rabu, 14  Maret 2018), bilih dalemipun Bapak Sastro Hartoyo ingkang mapan wonten ing Jeruk  sak kilen Rumah Sakit Umum Wonosari, dipun ginaaken kagem Siaran Radio Komunikasi  RRI. Ewa semanten mboten dangu, jalaran konangan tentara Jepang, lajeng  Siaran Radio Komunikasi dipun pindah dateng Playen,  ingkang sakmeniko pun paringi tetenger  minangka Monumen Radio Playen. Sakwetawis gesang pindah pindah papan, saklajengipun  Bapak Sastro Hartoyo pilih  ngunduraken diri saking jabatan Lurah Desa Kepek.

Dokumen Lampiran : PERAN LURAH KEPEK SASTRO HARTOYO